Radio Helsingin kolmas MUSA VAI BISNES -jakso selvitti, miten musiikilla Suomessa tienaa

Kolmannen MUSA VAI BISNES -lähetyksen aiheena 17. helmikuuta oli musiikista ansaittavat rahat. Miten musiikin tulovirrat muodostuvat ja ketkä hyötyvät niistä eniten?

Maria Veitolan vieraana studiossa maanantaina 17. helmikuuta 2020 oli suosikkiartisti Anna Puu, Olavi Uusivirran yhtyeessä soittava Jaakko Kämäräinen, sekä Ricky Tick Big Bandin ja Jukka Perkon manageri Pia Raitala. Lähetyksessä kysyttiin muun muassa – Ketkä tienaavat eniten, ja onko kaikille musiikkia tekeville tarjolla toimeentuloa?

Anna Puu avasi, että uransa alkuaikoina hän tarpoi pienillä palkoilla ympäri Suomea – rakkaudesta lajiin. “Paras neuvo alalle haluavalle on olla kiva muille. Ja perustaa osakeyhtiö.”

Jaakko Kämäräinen sanoi, että keikkamuusikkona tärkeintä on olla yhteistyökykyinen ja laaja-alainen musiikin osaamisessaan.

Pia Raitala kertoi, että ilmaiskeikkoja ei kannata kenenkään tehdä. “Rahaa tiskiin!”

Osallistu keskusteluun! Voiko musiikilla elää Suomessa, ja miten?
Lähetä ajatuksesi viestillä Radio Helsingin studioon >

MUSA VAI BISNES Radio Helsingin taajuuksilla joka maanantai-iltapäivä klo 17-18. Kymmenosaisen ohjelman toimittaa ja juontaa Maria Veitola. Kuuntele MUSA VAI BISNES jälkikäteen on-demandina tai podcastina.

MUSA VAI BISNES on Radio Helsingin musiikkialan ilmiöihin pureutuva, viikoittain lähetettävä ajankohtaisohjelma. MUSA VAI BISNES selvittää taustat ja kysyy tärkeimmät kysymykset. Ketkä selviävät parhaiten nykyhetken musiikkiskenessä? Kuka makaa kenen kanssa ja mistä syystä? Kumpi tulee ensin, musa vai bisnes?