Pariisin taiteilijakaupungin säätiön ateljeet haettavaksi 1. maaliskuuta alkaen

Pariisin taiteilijakaupungin säätiö avaa kuvataiteilijoille, säveltaiteilijoille, muotoilijoille sekä arkkitehdeille haettavaksi yhdeksän ateljeeasuntoa syyskuun 2022 ja joulukuun 2023 väliselle ajalle. Ateljeet sijaitsevat Pariisissa Cité Internationale des Arts -taiteilijakeskuksessa. Hakuaika on 1.–31. maaliskuuta.

Ateljeen vuokra yhdeltä henkilöltä on 495–583 € kuukaudessa ja määräytyy työskentelyjakson pituuden sekä ateljeen koon mukaan. Ateljeet ovat kooltaan 35/40 m² tai 25/27 m² studioita. Vuokra ja muut maksut tarkistetaan aina tammikuussa. Stipendiaatti vastaa itse maksuista koko siltä ajalta, joksi ateljee on myönnetty hänen käyttöönsä.

Lyhin työskentelyjakso Citéssä on kaksi kuukautta ja pisin on vuosi (yleensä 4–7 kk). Pandemiasta johtuen yhden kuukauden residenssejä ei toistaiseksi myönnetä. Hakijoita kehotetaan huomioimaan suunnitelmassaan, että vierailun alkuun ja loppuun sisältyy siivouspäiviä, jolloin ateljeet eivät ole käytettävissä.

Pariisin taiteilijakaupungin säätiö tekee Pariisissa yhteistyötä Institut finlandais’n kanssa. Instituutti pyrkii tarjoamaan säätiön taiteilijoille mahdollisuuksia verkostoitua paikallisten taide- ja kulttuurialan toimijoiden kanssa.

Haku residenssiin alkaa 1. maaliskuuta ja päättyy 31. maaliskuuta klo 16. Myöhästyneitä hakemuksia ei oteta huomioon. Valinnassa painotetaan työsuunnitelman laatua ja taiteilijan omaa motivaatiota.

1. maaliskuuta avautuva sähköinen hakulomake löytyy säätiön sivuilta >

Lisätietoa:

info@citedesarts.fi
Säätiön sihteeri Sera Syvänen, p. 040 707 3700 (arkisin klo 9–15)
https://citedesarts.fi