Muusikkojen liiton Soitinvakuutus kattaa jäsenistön soittimet 3 000 euroon saakka 150 euron omavastuulla. Vakuutuksessa soittimiksi katsotaan ne instrumentit, jotka ovat musiikkikäyttöön myytäviä soittimia tai soitinlaitteita. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi tietokone tai puhelin eivät kuulu vakuutuksen piiriin, mutta esimerkiksi laulumikrofoni kuuluu.

Ruotsalaisen erikoisvakuuttaja Brookfieldin kanssa tehdyn sopimuksen mukainen vakuutus on voimassa niillä Muusikkojen liiton jäsenillä, joiden jäsenyys on kestänyt vähintään yhden kuukauden, ja jotka ovat maksaneet jäsenmaksunsa, lukuun ottamatta eläkeläismaksuluokkaa sekä vapaajäseniä. Vakuutusetu päättyy jäsenyyden päättyessä.

Vakuutus on voimassa ympäri maailman, ja se kattaa soittimen arvon 3 000 euroon saakka mikäli soitin vahingoittuu, varastetaan tai katoaa.

Vakuutus ei edellytä jäseniltä toimenpiteitä.

Mikäli haluat ottaa liiton Soitinvakuutuksen lisäksi laajemman vakuutuksen, voit ottaa sen 3 000 euron omavastuulla, jolloin liiton soitinvakuutus kattaa omavastuuosuuden 150 euroa ylittävältä osalta. Maksat itse laajennuksen, mutta Muusikkojen liitto on sopinut vakuuttajan kanssa edulliset jäsenhinnat.

Kysymyksiä ja vastauksia Soitinvakuutuksesta

Tähän listaan on kerätty yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia Soitinvakuutukseen liittyen.

 

Pitääkö minun tehdä jotain saadakseni vakuutuksen?

Sinun ei tarvitse itse tehdä mitään. Soitinvakuutus on automaattisesti voimassa, kun jäsenyytesi on kestänyt vähintään 30 päivää ja olet maksanut jäsenmaksusi, lukuun ottamatta T-eläkeläismaksuluokkaa sekä vapaajäseniä.

Pitääkö minun ilmoittaa vakuuttajalle, mitä instrumentteja omistan?

Sinun ei tarvitse ilmoittaa mitään tietoja. Ainoastaan mahdollisen vahingon sattuessa ilmoitetaan instrumentin tiedot vakuuttajalle.

Paljonko vakuutus maksaa minulle?

Vakuutus ei maksa jäsenelle erikseen mitään, vakuutusmaksun maksaa Muusikkojen liitto kaikille jäsenilleen.

Mikä on vakuutuksen maksimikorvaus?

3 000 euroa vahinkoa ja jäsentä kohden. Jos useampi soittimesi vahingoittuu tai varastetaan samalla kertaa, vakuutus kattaa ne yhteensä 3 000 euroon asti. Jos vahinko koskee samaan aikaan useampien jäsenten soittimia, jokainen jäsen voi hakea korvausta 3000 euroon asti.

Entä jos soittimeni on arvokkaampi kuin 3 000 euroa?

Tällöin voit hankkia liiton ottamaan vakuutuksen laajennuksen. Jäsen maksaa itse laajennuksen, mutta Muusikkojen liitto on sopinut vakuuttajan kanssa edulliset jäsenhinnat. Ostaaksesi laajennusosan, klikkaa tästä.

Mitä teen, jos vahinko sattuu?

Ilmoita vahingosta välittömästi Brookfieldille täyttämällä vahinkoilmoitus täällä.

Ovatko soittimeni vakuutettu myös matkoilla?

Kyllä, vakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa, myös matkustettaessa, kiertueella ja esiintyessä.

Onko vakuutus voimassa, jos pudotan vahingossa soittimeni ja se rikkoutuu?

Kyllä, äkilliset vahingot on katettu.

Soittimeni on liian suuri kuljetettavaksi käsimatkatavarana matkustettaessa. Voiko soittimen kuljettaa lentokoneen ruumassa?

Kyllä, mutta sinun pitää huolehtia, että soitin on oikein pakattu ja muutenkin huolehtia soittimen oikeasta käsittelystä.

Paljonko vakuutuksen omavastuu vahinkotilanteessa on ja kuka siitä vastaa?

Vakuutuksen omavastuu on 150 euroa jokaisessa vahingossa, josta vastaa jäsen itse. Sen yli menevän vahingon osan maksaa vakuutus 3 000 euroon asti.

Ovatko myös elektronisten soittimien rikkoutumiset ja viat vakuutettuja? 

Eivät ole, mekaaninen rikkoutuminen tai toimimattomuus eivät ole vakuutettuja, paitsi jos laitteen rikkoutuminen johtuu ulkoisesta syystä, kuten iskusta laitteeseen tai jännitepiikistä.

Minulla on useita soittimia sekä äänitys- ja tietokonelaitteita, joita käytän musiikin tekemiseen. Ovatko kaikki katettu vakuutuksessa?

Kaikki varsinaiset soittimet, niin akustiset kuin sähköisetkin, ovat vakuutuksen piirissä. Myös niiden soittamiseen suoraan liittyvät lisävälineet, kuten jouset ja soitinlaukut on vakuutettu. Sen sijaan laitteet kuten iPadit, kännykät, läppärit, äänityslaitteet, vahvistimet, kuulokkeet jne. eivät kuulu vakuutuksen piiriin.

Omistan joitakin soittimia yhdessä muusikkoystävieni kanssa. Ovatko ne vakuutettuja?

Eivät ole. Vain soittimet, jotka omistat kokonaan itse, ovat vakuutuksen piirissä.

Jos soittimeni varastetaan, korvaako vakuutus uuden vastaavan?

Ei, vakuutus korvaa ominaisuuksiltaan ja iältään vastaavan soittimen 3 000 euroon asti.

Jos jätän soittimeni kotiin tai hotellihuoneeseen, onko vakuutus voimassa?

Kyllä.

Jos soittimeni varastetaan autosta, onko vakuutus voimassa?

Kyllä, mutta sinun tulee huolehtia, että soitin ei ole auton ulkopuolelta nähtävissä ja että auto on asianmukaisesti lukittu.

Tarvitsen soittimen käyttööni lainaksi, kun oma vahingoittunut soittimeni on korjattavana. Korvaako vakuutus vuokrasoittimen kustannukset?

Kyllä, olettaen että vuokraaminen on välttämätöntä ja kulut kohtuulliset, eli korkeintaan 20 % soittimesi arvosta, kuitenkin enintään 3 000 euroa.