Outsider Art Festivalin vuoden 2022 taiteilijahaku on auki 30.11. saakka

Toista kertaa järjestettävä Outsider Art Festival hakee outsider-taiteen tekijöitä mukaan tekemään festivaalin ohjelmistoa. OAF järjestetään elokuussa vuonna 2022 osana Helsingin Juhlaviikkoja. Taiteilijahaku on auki 30.11. saakka.

Outsider Art Festivaali tuo yhteen kansainvälisen taideyleisön, marginaalissa toimivat taiteentekijät, kulttuuritoimijat ja -vaikuttajat. OAF on yleisölle avoin ja monialainen showcase-festivaali, joka järjestetään Helsingissä ja verkossa. OAF esittää taidetta, jota tehdään yhteiskunnan marginaalissa. Festivaali antaa taiteilijoille äänen määritellä itse mitä outsider-taide on – tai olla määrittelemättä. OAF luo tilan, joka tuo ihmiset yhteen ja mahdollistaa uudet kohtaamiset. Yhdenvertaisesti, yhdessä.

OAF antaa äänen suomalaisille outsider-taiteen tekijöille esittämällä valloittavan kattauksen musiikkia, kuvataidetta, esittävää taidetta, elokuvia, kirjallisuutta ja elämäntarinoita. Festivaalin ohjelma ja esityspaikat julkistetaan huhtikuussa 2022.

Vuoden 2021 festivaalilla järjestettiin 11 livetapahtumaa sekä 10 online-tapahtumaa, jotka tavoittivat yhteensä 7 000 yleisön. Tapahtumapaikat olivat Keskuskirjasto Oodi, Helsingin taidemuseo HAM, G Livelab Helsinki, Kansalaistori, Musiikkitalo, hotelli Klaus K, Pertin Valinta, Mad House Helsinki ja Vanha kirkko.

Haku on auki 30.11.2021 saakka. Voit osallistua yhteen tai useampaan taidealan hakuun. Festivaalilla mukana olevat taidealat ovat elokuva, esittävä taide, kirjallisuus, musiikki ja visuaalinen taide.

Outsider Art Festivaalin ohjelmiston suunnittelun ja päätökset tekee taiteellinen työryhmä, joka koostuu outsider-taiteen tekijöistä ja taiteilijamentoreista musiikin, kuvataiteen, elokuvan, kirjallisuuden ja esittävän taiteen aloilta. OAF kehittää inklusiivisen kuratoinnin mallia, joka mahdollistaa outsider-taiteen tekijöille yhdenvertaisen osallisuuden ja vaikuttamisen taiteen kentällä.

Lue lisää ja hae

Lisätietoa:

info@outsiderartfestival.fi

www.outsiderart.fi/opencall

www.outsiderart.fi