Oulu2026 hakee kumppaneita kulttuuriohjelmaan – haku alkaa 3. lokakuuta

Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulu2026 hakee kumppaneita kulttuuriohjelmaan. Haku alkaa 3. lokakuuta, ja hausta järjestetään infowebinaari 6. syyskuuta.

Oulu2026:n kulttuuriohjelma rakentuu kolmen eri teeman kokonaisuuteen: Villisti kaupunki, Vastakohtien voima ja Rohkeasti reunalla.

3. lokakuuta avautuvassa haussa haetaan projekteja, jotka liittyvät näihin teemoihin. Projektien toiminnallinen pääpaino on kulttuuripääkaupunkivuodessa 2026 mutta ne voivat tarvittaessa alkaa jo edeltävinä vuosina. Haussa on erityisesti ainutkertaisia ja vaikuttavuudeltaan laajoja projekteja, jotka vaativat pidemmän valmisteluajan.

Hakuun voivat osallistua suomalaiset ja kansainväliset toimijat. Suunnitelmien toivotaan olevan valmiustasoltaan sellaisia, että ne voivat toteutua itsenäisesti. Oulun kulttuurisäätiö voi myöntää projekteille sen kokonaisbudjetista maksimissaan noin 50 prosentin osarahoituksen.

Lyhemmän aikajänteen tapahtumille ja projekteille avataan Me olemme kulttuuria -haku lähempänä kulttuuripääkaupunkivuotta, aikaisintaan vuonna 2024.

Hakulomakkeet avautuvat 3. lokakuuta 2022 mutta haun ennakkoinfo on jo luettavissa Oulu2026-sivulla.

Hakemiseen liittyvät tarkemmat tiedot ja ohjeet julkaistaan samalla verkkosivulla syksyn aikana. Hakuaika päättyy 9. joulukuuta 2022.

Lue lisää >

Lisätietoja:
Samu Forsblom
Ohjelmajohtaja
samu.forsblom(a)oulu2026.eu
+358 44 7037558
Euroopan kulttuuripääkaupunki, Oulu2026
Oulun kulttuurisäätiö rs