Muusikkojen liiton oppilaitoskiertue käynnistyy

Keväällä 2018 Muusikkojen liiton henkilökunta kiertää musiikkialan oppilaitoksia ympäri Suomen. Tarkoituksena on tutustua muusikko-opiskelijoihin, keskustella muusikon työelämästä ja kuulla opiskelijoiden ajatuksia siihen liittyen.

Muusikkojen liiton laatuaan ensimmäinen oppilaitoskiertue käynnistyy huhtikuun alussa. Tavoitteena on luoda yhteys musiikin ammattiopiskelijoihin ja ammattilaisiin ympäri Suomen.

”Haluamme tarjota mahdollisuuden keskustella ajankohtaisista aiheista ja muusikon työstä erinäisine osa-alueineen kuten tekijänoikeudet ja palkkaus. Lisäksi haluamme tutustua opiskelijoihin ja saada tietoa liiton toimintaa varten”, kertoo kiertueen tuottaja, freeasiamies Jaska Lukkarinen.

Lukkarisen lisäksi kiertueelle lähtee vaihteleva kokoonpano liiton toimistosta: lakiasiainpäällikkö Lottaliina Pokkinen, freelancereiden luottamusmies Juho Viljanen sekä tiedottaja Sanni Kahilainen.

Lukkarinen odottaa innolla tulevia kohtaamisia. ”Jännittää enemmän kuin soittamaan meneminen, joka ei nykyään enää oikein jännitä”, hän nauraa.

Kiertuepäivämäärät:

5.4.2018 Pori: Palmgren-konservatorio
6.4.2018 Tampere: Tampereen ammattikorkeakoulu, Tampereen konservatorio
9.4.2018 Turku: Turun ammattikorkeakoulu, Turun konservatorio
10.4.2018
Rovaniemi: Rovala-Opisto
11.4.2018 Tornio: Ammattiopisto Lappia; Oulu: Oulun ammattikorkeakoulu, Oulun konservatorio
12.4.2018 Pietarsaari: Yrkesakademin i Österbotten, Yrkeshögskolan Novia, Pietarsaaren seudun musiikkiopisto; Kokkola: Keski-Pohjanmaan konservatorio
23.4.2018 Joensuu: Karelia-ammattikorkeakoulu, Joensuun konservatorio
24.4.2018 Kuopio: Kuopion konservatorio, Savonia ammattikorkeakoulu
25.4.2018 Jyväskylä: Gradia, Jyväskylän konservatorio

Lisätiedot:
Jaska Lukkarinen, Freeasiamies
freeasiamies@muusikkojenliitto.fi