Muusikkojen liiton Etäkahvit katsottavissa jäsensivuilla

Muusikkojen liitto järjestää koronapandemian aikana verkossa Etäkahvit-tilaisuuksia, jotka ovat jälkikäteen katsottavissa liiton Jäsensivuilla.

Katsottavissa ovat nyt seuraavat Etäkahvit-tilaisuudet:

Miten tehdä hyvä apurahahakemus

Miten tehdä hyvä apurahahakemus? Mihin raati kiinnittää huomiota? Mitä apurahatyyppejä on olemassa? Mitä kannattaa huomioida koronatilanteen vuoksi haettavissa olevien pika-avustusten kohdalla?

Puhujina ovat oopperalaulaja, musiikkiteatteritaiteilija ja tuottaja Reetta Ristimäki sekä säveltäjä–muusikko Maija Ruuskanen.

Koronaviruspandemian vaikutukset – työttömyys ja etuudet

Miten toimin jäädessäni työttömäksi? Kuuluisiko työnantajan maksaa minulle koronapandemian vuoksi perutusta työstä? Mihin etuuksiin olen oikeutettu palkansaajana tai yrittäjänä?

Puhujina ovat liiton lakiasiainpäällikkö Lottaliina Pokkinen, juristi Mirkka Kivilehto ja freeasiamies Jaakko Kämäräinen.

Koronaviruspandemian vaikutukset orkestereissa ja Kansallisoopperassa

Aiheita ovat muun muassa työnteon estyminen, lomautukset, työttömyys, etuudet sekä konserttistriimaukset, ja niitä käsitellään sekä vakituisten että freelancereiden näkökulmasta.

Puhujina ovat liiton sopimuspäällikkö Miika Tarhio, juristi Mirkka Kivilehto, puheenjohtaja Ahti Vänttinen, varapuheenjohtaja Patrik Stenström sekä freelancereiden luottamushenkilö Juho Viljanen.

Ohjelmamyynnin arvonlisävero

Kannattaako muusikkoyrittäjän hakeutua ALV-velvolliseksi esiintymisen myynnistä? Entä jos ohjelmatoimisto hakeutuu, mutta muusikkoyrittäjä ei? Onko ALV pelkkä läpikulkuerä vai todellinen kulu?

Puhujina ovat liiton talouspäällikkö Sanna Wälläri, lakiasiainpäällikkö Lottaliina Pokkinen, freelancereiden luottamushenkilö Juho Viljanen, sekä freeasiamies Jaakko Kämäräinen.

Vähennysten ilmoittaminen

Mitä kuluja voin vähentää verotuksessa? Miten pitikään ilmoittaa apurahat tai poistot?

Puhujina ovat liiton talouspäällikkö Sanna Wälläri, freelancereiden luottamushenkilö Juho Viljanen, juristi Mirkka Kivilehto sekä freeasiamies Jaakko Kämäräinen, jotka alustavat aiheesta ja vastaavat kysymyksiin.

Hyvinvointi ja jaksaminen

Millaisin keinoin voin huolehtia hyvinvoinnistani poikkeustilanteessa? Miten käsitellä stressiä ja kuormitusta? Mitä merkitystä unella on? Mistä saan tukea ja työkaluja jaksamiseen?

Puhujina ovat musiikkilääketieteeseen erikoistunut erikoislääkäri Miikka Peltomaa, laulaja–lauluntekijä ja ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti Iisa Pajula sekä Muusikkojen liiton freeasiamies Jaakko Kämäräinen.

The impact of Coronavirus – Unemployment and benefits

What to do when becoming unemployed? Is my employer responsible for paying me for the work canceled due to the pandemic? What benefits am I entitled to as an employee or an entrepreneur?

The speakers are President Ahti Vänttinen, Head of Legal Affairs Lottaliina Pokkinen, Lawyer Mirkka Kivilehto, Freelance Coordinator Jaakko Kämäräinen and Freelancers’ Shop Steward Juho Viljanen.

Musiikkialan sopimusviidakko

Miten musiikkialan sopimusviidakossa pärjää? Mitä ja millaisia sopimuksia kannattaa tehdä? Miten saavuttaa pitkäkestoinen ura?

Puhujina ovat artisti Kaija Koo, muusikko Jaska Lukkarinen, freelancereiden luottamushenkilö Juho Viljanen sekä liiton lakiasiainpäällikkö, Muusikon sopimusopas -kirjan kirjoittaja Lottaliina Pokkinen.

Kirjaudu jäsensivuille ja katso Etäkahvit >

Tulevista Etäkahveista ilmoitetaan pian, seuraa Muusikkojen liiton tiedotuskanavia myös Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä!