MUSA VAI BISNES -lähetyksessä selvitettiin, miten kotimaiset hitit syntyvät

Radio Helsingin uusi puheohjelma MUSA VAI BISNES pureutui toisessa jaksossaan kotimaiseen hittimusiikkitehtailuun.

Radiohitit ovat usein biisinkirjoittajille tärkein – ja miltei ainoa – tulolähde. MUSA VAI BISNES -keskustelijat valottivat biisinkirjoittajien asemaa Suomessa.

Maria Veitolan vieraina 10. helmikuuta 2020 studiossa olivat pophittien säveltäjä Risto Asikainen, muun muassa Robinille ja Nelli Matulalle biisejä kirjoittanut topliner eli melodioiden ja tekstien tekijä Vilma Alina sekä Vesalan Älä droppaa mun tunnelmaa -hitin kirjoittaja Joonas Angeria.

“Jos haluaa toplinerinä Suomen kokoisessa maassa pärjätä, on pakko hakea isoja radiobiisejä. Se on kylmä totuus”, Vilma Alina kertoo lähetyksessä.

“Kustantajat maksavat meille ennakoita, jotta voimme tehdä tätä ilman että meidän täytyy olla toisissa duuneissa”, Joonas Angeria sanoo.

Jo viidellä vuosikymmenellä kappaleita säveltänyt Risto Asikainen on sitä mieltä, että hitinkirjoitusbisnes on rajua peliä: “Don’t quit your dayjob!”

MUSA VAI BISNES Radio Helsingin taajuuksilla sekä applikaatiossa joka maanantai klo 17.00-18.00.

  • Helsinki 89,7 MHz
  • Oulu 90,9 MHz
  • Tampere 106,8 MHz

Kuuntele lähetykset jälkikäteen on-demandina tai podcastina Radio Helsingin sivuilla.

Ensimmäisen jakson (3.2.) aiheena Emma-palkinnot. Keskustelemassa Pyhimys, toimittaja Ronja Salmi sekä Nelonen Median musiikkipäällikkö Jussi Mäntysaari.
Kuuntele lähetys >