Livelab Tampere suunnitteilla

Frenckellin vanhaan pannuhuoneeseen on suunnitteilla akustispainotteisen musiikin klubi.

Livelaboratorio Oy:n Livelab Tampere -suunnitelma voitti vuoden 2017 alussa tarjouskilpailun Frenckellin vanhan pannuhuoneen toiminnallisesta konseptista Tampereella, kun Tampereen kaupunki etsi avoimella tarjouskilpailulla uutta toimintaa Vanhan kirjastotalon puistossa Tammerkosken rannalla sijaitsevaan arvorakennukseen.

Suunnitteilla on akustispainotteisen musiikin klubi, tapahtumatila ja pop up -myymälä, joka täydentää ja koordinoi Vanhan kirjastotalon puiston olemassa olevaa ja tulevaa kulttuuritarjontaa. Klubi toimii tiiviissä yhteistyössä tamperelaisten muusikoiden, tapahtumien, festivaalien ja muiden kulttuuritoimijoiden sekä ravintoloiden kanssa.

Musiikkiklubi tulee sijoittumaan rakennuksen pääkerrokseen, ja ympärille rakennetaan terassialue, joka elävöittää koko Vanhan kirjastotalon ympäristöä. Tilaan ei tule valmistuskeittiötä, vaan asiakkaat voivat tilata ruokaa lähiravintoloista mobiiliapplikaation avulla. Pohjakerros on korkealaatuinen harjoitustila ammattitaiteilijoille. Kustannusarvion mukaan rakennushankkeen kokonaiskustannus on noin 2 miljoonaa euroa.

Livelab Tampereen tilasuunnittelusta ja sisustuksesta vastaa arkkitehti Marco Casagrande. Akustoinnin suunnittelee Akukon oy ja kaiutinjärjestelmän toimittaa Genelec oy. Livelaboratorio oy:n toimitusjohtaja on Tanja Douglass, ja suunnitteluvaiheen projektipäällikkönä toimii tamperelainen musiikkialan ammattilainen Annamaija Saarela. Livelaboratorio Oy:n omistaa kokonaan Suomen Muusikkojen Liitto ry.

”Kuluvana vuonna 100 vuotta täyttävä Muusikkojen liitto kehittää perinteisen liittotoiminnan rinnalle uudenlaisia toimintamuotoja ja uudenlaista vaikuttavuutta. Suomessa on hienoja isoja estradeja, ja me haluamme tarjota myös pienemmille musiikkiyleisöille sellaista laatua ja intensiteettiä, mikä ei massatapahtumissa ole mahdollista”, kommentoi Muusikkojen liiton puheenjohtaja Ahti Vänttinen.

Lisätiedot:
Annamaija Saarela, projektipäällikkö
amc@annamaijacompany.fi, 050 307 6095