Lakeuden Muusikot ry juhlisti 40-vuotista taivaltaan

Muusikkojen liiton osasto Lakeuden Muusikot ry:n juhlakonsertissa Seinäjoella 22. syyskuuta 2022 kuultiin järjestäjien suunnitelman mukaisesti vähemmän puhetta ja enemmän musiikkia. Hotelli Alman lavalla esiintyivät Seinäjoen kaupunginorkesteri, MäSä-duo sekä Revolver-yhtye solistinaan Koop Arponen.

Osasto täytti 40 vuotta 11. helmikuuta 2022, jolloin konsertinkin oli alun perin määrä toteutua. Pandemiarajoitusten vuoksi se siirtyi syyskuulle.

Muusikko Jouko Viljanen on toiminut osaston puheenjohtajana lähes sen koko olemassaolon ajan, ja puheessaan hän kertoi huomioita matkan varrelta. Osasto on tuonut yhteen muusikkoja eri ympäristöistä.

”Kun puheenjohtaja on ollut kaupunginorkesterista, niin joku rytmimuusikoista on ollut varapuheenjohtajana. Näin se on tänäkin päivänä, ja se toimii hyvin”, Viljanen kertoo.

Osaston toiminta keskittyy pääasiassa orkesterin tilanteeseen vaikuttamiseen sekä työolojen kehittämiseen koko maakunnassa, mutta pitää osasto ääntä myös valtakunnallisella tasolla:

”Olemme aina olleet kokoamme isompi. Osaston jäsenistö on noin 1 % liiton jäsenistöstä, mutta aika harvassa on sellaiset liittokokoukset, joihin emme olisi jonkinlaista aloitetta tehneet.”

Muusikkojen liiton tervehdyksen Lakeudelle veivät puheenjohtaja Ahti Vänttinen ja viestintäpäällikkö Sanni Kahilainen.

”Lakeuden Muusikot ry on yksi pienimmistä osastoistamme, mutta samalla hyvä osoitus siitä mikä merkitys muusikkoyhteisön omalla ja omannäköisellä paikallisella toiminnalla voi olla”, sanoo Vänttinen.