Kulttuurin ja taiteen toimijoille suunnatut korona-avustusten haut avautuvat

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää ylimääräistä avustusta kulttuurin ja taiteen toimijoille koronaviruskriisistä selviämiseen. Rahoitusta suunnataan muun muassa kansallisille taidelaitoksille, kulttuurialojen yhteisöille ja ammattilaisille, valtionosuutta saaville museoille, orkestereille ja teattereille sekä elokuva-alan toimijoille.

Hallitus päätti vuoden 2020 toisessa lisätalousarviossa vastata koronaviruksen aiheuttamiin kustannuksiin lisämäärärahalla. Kansallisille taidelaitoksille osoitettiin 3,15 miljoonaa euroa, kulttuurin ja taiteen toimijoille noin 18 miljoonaa euroa, valtionosuutta saaville museoille, orkestereille ja teattereille 18 miljoonaa euroa, taiteen perusopetuksen ylläpitäjille kolme miljoonaa euroa sekä elokuva-alan toimijoille 1 miljoona euroa.

Edellä mainitusta kulttuurin ja taiteen toimijoille tarkoitetusta määrärahasta enintään 9,3 miljoonaa euroa on haettavissa opetus- ja kulttuuriministeriöstä ja 8,7 miljoonaa euroa Taiteen edistämiskeskuksesta. Ministeriöstä myönnettävä avustus on tarkoitettu taide-, kulttuuri- ja luovien alojen ammatillisten yhteisöjen toimintaedellytysten turvaamiseen.

Korona-apuraha yksityishenkilöille

Taiteen edistämiskeskus Taike jakaa yksityishenkilöille korona-apurahoja yhteensä 8,7 miljoonaa euroa.
Rahoitusta voivat hakea esimerkiksi muusikot, näyttelijät, tanssijat, kuvataiteilijat, kirjailijat, kuvittajat, muotoilijat, lavastajat, ääni- ja valoteknikot, leikkaajat, maskeeraajat ja lavakoomikot, joiden työskentelymahdollisuudet ovat vähentyneet ja toimeentulo on heikentynyt koronapandemian vuoksi 13.3.-31.5. välisenä aikana. Apurahan suuruus on 3 000 euroa.

Haku alkaa 1.5. ja päättyy 15.5. klo 16.00.

Lue lisää >

Korona-apuraha luovien alojen, taiteen ja kulttuurin ammatillisille yhteisöille

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa kulttuurialan yhteisöille yhteensä 9,3 miljoonaa euroa.
Avustus on tarkoitettu luovien alojen, taiteen ja kulttuurin ammatillisten yhteisöjen toimintaan, jonka harjoittamista ovat vaikeuttaneet tai estäneet koronapandemiasta aiheutuneet rajoitukset 13.3.-31.5.2020.

Haku alkaa 30.4.2020 ja päättyy 14.5. klo 16.15.

Lue lisää >

Lisätietoja avustuksista opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilla >