Koronavirus haastaa musiikkialan – MUSA VAI BISNES kokosi alan kokemuksia keskustelussa

MUSA VAI BISNES selvitti maanantaina 16. maaliskuuta Maria Veitolan johdolla koronaviruspandemian vaikutuksia Suomen musiikkialaan. Lähetyksessä keskusteltiin muun muassa siitä, mitä konserttien ja tapahtumien peruminen tarkoittaa artisteille, muusikoille ja ohjelmatoimistoille.

Radio Helsingin MUSA VAI BISNES -ohjelman vieraina maanantaina 16. maaliskuuta olivat kiertueensa siirtämään joutuneet artistit SANNI ja Tuure Kilpeläinen sekä muun muassa Sideways- ja Provinssi-festivaaleja järjestävän Fullsteamin Tuomo Tähtinen ja ALL DAY -ohjelmatoimiston Esa Nikkilä.

– Oltiin koko alkuvuosi tehty superpieteetillä hommia, treenattu bändin kanssa ja paneuduttu yksityiskohtiin sellaisella tavalla, jota en ole koskaan aikaisemmin käynyt läpi. Koko ryhmä oli ihan pumpissa lähtemään kiertueelle, Sanni kertoi.

– Aika nopeasti hallituksen yleisörajasuosituksen jälkeen jouduin tekemään päätöksen, että perutaan kiertue. Siinä oli keikkoja yli ja alle 500 hengen paikoissa, ja tuntui, että olisi ollut jotenkin itsekästä kikkailla yleisörajojen kanssa siinä vaiheessa, Tuure Kilpeläinen sanoi.

– En olisi voinut elää sen ajatuksen kanssa, että SANNIn keikalla olisi epidemia kuhissut, Sanni lisää.

Ohjelmatoimistoille korona edustaa epätietoisuuden aikoja.

– Jännittää, mitä kesäfestareille tapahtuu, Fullsteamin Tuomo Tähtinen sanoi. – Festarikesä on kuitenkin meille supertärkeä ja koko kesäkausi on taloudellisesti hyvin merkittävä. Uskallan sanoa, että koko Suomen livemusaskenelle on katastrofi, jos festivaalikesä kokonaan peruuntuisi.

– Kyllä tämä vaatii venymistä ja yhteen hiileen puhaltamista, Esa Nikkilä ALL DAY:lta kertoo.

Osallistu keskusteluun! Miten koronaviruspandemia on vaikuttanut Sinun musiikinkulutukseesi? Lähetä ajatuksesi viestillä Radio Helsingin studioon!

MUSA VAI BISNES Radio Helsingin taajuuksilla joka maanantai klo 17-18.
Kuuntele jaksot jälkikäteen On-Demandina tai podcastina!

Radio Helsingin taajuudet:

  • Helsingissä 89,7 MHz,
  • Tampereella 106,8 MHz ja
  • Oulussa 90,9 MHz.