Katso jälkikäteen – Vastuullinen musiikkiala: Kohti ekologisuutta

Vastuullinen musiikkiala: Kohti ekologisuutta -tilaisuudessa 6. syyskuuta keskusteltiin ekologisesta kestävyydestä musiikkialalla – miten toimijat voivat omilla valinnoillaan vähentää ympäristölle aiheutuvaa kuormitusta ja osaltaan hillitä ilmastonmuutosta? Tilaisuuden tallenne on nyt katsottavissa jälkikäteen.

Tilaisuus oli osa Muusikkojen liiton, Suomen Musiikintekijöiden ja Autiosaari Oy:n yhteistä Vastuullinen musiikkiala -hanketta, jossa hahmotetaan, rakennetaan ja vahvistetaan yhteisiä vastuullisia toimintatapoja.

Keskustelijat nostivat esiin ideoita ja toimia, joilla musiikkialan hiilijalanjälkeen voidaan vaikuttaa:

  • Muusikko ja Apocalyptica-yhtyeen jäsen sekä yksi tapahtumatalo Krapin Pajan omistajista Mikko Sirén esitti konkreettisia tapoja, joilla yhtyeet voivat kiertueillaan toimia ympäristöystävällisemmin. Esimerkiksi suunnitelmallisuudella ja konserttipaikkojen välisellä yhteistyöllä voidaan vähentää logistiikasta aiheutuvia päästöjä.

 

  • Ympäristöjuristina toiminut musiikintekijä ja Suomen Musiikintekijät ry:n koordinaattori Lumi Ollila painotti ympäristöystävällisten ratkaisujen helppoa toteutettavuutta. Ollila katsoo, että monet käsitykset ympäristöystävällisyydestä eivät todellisuudessa perustu faktaan.

 

  • Flow Festivalin tuotantopäällikkö ja We Jazz -festivaalin toiminnanjohtaja Katariina Uusitupa (MuM, FM) kertoi Flow Festivalin Sustainable Flow -vastuullisuusohjelmasta ja toi esiin ympäristöystävällisiä ratkaisuja festivaalien näkökulmasta. Uusitupa painotti myös tiedon jakamisen tärkeyttä sekä ymmärryksen lisäämistä alalla.

 

  • Positive Impact Oy:n toimitusjohtaja ja Suomessa ensimmäisenä Sustainable Event Management Professional -nimikkeen saanut Elina Levula peräänkuulutti sekä tiedon jakamisen että konkreettisten työkalujen saatavuuden tärkeyttä.

Tilaisuuden moderoi Vastuullinen musiikkiala -hankkeen projektipäällikkö Helmi Saksala.

Lue lisää Vastuullinen musiikkiala -hankkeesta >