Valmennus- ja vertaisryhmä taide-, kulttuuri ja tapahtuma-alan ammattilaisille Helsingissä – ilmoittautuminen käynnissä!

Ilmoittautuminen freelancereina, yrittäjinä tai apurahansaajina toimiville taide-, kulttuuri ja tapahtuma-alan ammattilaisille suunnattuun valmennus- ja vertaisryhmään on käynnissä. Ryhmän tavoitteena on tukea henkistä hyvinvointia ja työkykyä. Maksuton ryhmä käynnistyy Helsingissä 4. maaliskuuta 2024. Ilmoittautuminen on auki, ja ryhmään mahtuu kymmenen osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Päivitys 12.2.2024: Valmennus- ja vertaisryhmä on täynnä, eikä uusia ilmoittautumisia oteta.

Valmennus- ja vertaisryhmän tavoitteena on tukea taiteilijoiden henkistä hyvinvointia ja työkykyä. Ryhmä on tarkoitettu freelancereina, yrittäjinä tai apurahansaajina toimiville taide-, kulttuuri ja tapahtuma-alan ammattilaisille. Valmennus- ja vertaisryhmä tarjoaa osallistujille vertaistukea, jäsennystä ja voimavaroja, rohkeutta ja innostusta työn tekemisen kehittämiseen, iloa ja itseluottamusta sekä verkostoja työn tueksi.

Maksuttomaan ryhmään mahtuu 10 freelancerina, yrittäjänä tai apurahansaajana työskentelevää taide-, kulttuuri ja tapahtuma-alan ammattilaista ilmoittautumisjärjestyksessä. Kaikkien taiteenalojen ammattilaiset ovat tervetulleita – myös työttömät tai osa-aikaisesti taide-, tapahtuma- tai kulttuurialan työtä tekevät. Ryhmätapaamiset järjestetään Helsingissä Työterveyslaitoksen tiloissa.

Ilmoittautuminen on käynnissä, ja ilmoittautumislomake löytyy Työterveyslaitoksen sivuilta. 

Ryhmää ohjaavat Työterveyslaitoksen erityisasiantuntija Miira Heiniö sekä työnohjaaja ja Muusikkojen liiton freelancekoordinaattori Jaakko Kämäräinen.

Tapaamisten sisältö ja aikataulu

Ryhmä kokoontuu kevään aikana yhteensä kuusi kertaa. Tapaamiset järjestetään Helsingissä Työterveyslaitoksen tiloissa (Topeliuksenkatu 41 B, Helsinki).

Käsiteltäviä teemoja

Ryhmän työskentely rakentuu erilaisista harjoituksista, keskusteluista ja valmennussisällöistä:

 • Työhyvinvointi​
 • Minä ammattilaisena​
 • Rakenteet, raha ja toimeentulo
 • Yhteisöt, verkostot ja kollegiaalisuus​
 • Freelancerin työura ja -polut

Aikataulu

 • 4.3.2024
 • 18.3.2024
 • 8.4.2024
 • 22.4.2024
 • 6.5.2024
 • 20.5.2024

Kaikki tapaamiset ovat klo 12–15. Osallistujia toivotaan osallistumaan kaikkiin tapaamisiin.

Ilmoittaudu ryhmään Työterveyslaitoksen sivuilla >

Tutkimus kestävistä työpoluista kulttuurialoilla

Ryhmään osallistumisen yhteydessä osallistujilla on mahdollisuus osallistua tutkimukseen kestävistä työpoluista taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-aloilla. Tutkimuksessa arvioidaan myös ryhmätoiminnan vaikutusta osallistujien työhyvinvointiin.

Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista – ryhmään voi ilmoittautua, vaikka ei osallistuisi tutkimukseen.

Ennen ryhmän alkua osallistujan kanssa sovitaan henkilökohtainen alkuhaastattelu. Sen tavoitteena on tutustua, kuulla odotuksista valmennus- ja vertaisryhmälle sekä keskustella osallistujan työstä sekä työurasta ja -poluista. Jos haluat osallistua tutkimukseen, toivomme Tutkimukseen osallistuvien suostumusta alkuhaastattelun äänitallentamiseen toivotaan.

Taustaa

Valmennus- ja vertaisryhmä toteutetaan Työterveyslaitoksen, Taiteen edistämiskeskuksen, Muusikkojen liiton, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto Temen ja Kulttuuripoliittisen tutkimuksen edistämissäätiö Cuporen yhteistyönä.

Valmennus- ja vertaisryhmä on osa Mielenterveyden työkalupakki -hanketta, joka sisältyy Suomen kestävän kasvun ohjelmaan.