Ilmoittaudu mukaan Elävän musiikin ilmastovaikutukset -työpajaan

Työpajassa tiistaina 31. elokuuta 2021 klo 14-16 esitellään elävän musiikin alan ilmastovaikutuksia käsitelleen kyselyn tulokset ja työstetään yhdessä toimialan ilmastotavoitteita. Ilmoittautuminen työpajaan on auki 27. elokuuta saakka.

Työpajan järjestävät Kestävämmän musiikkialan työkalupakki (KEMUT) -hanke ja Positive Impact.

KEMUT-hankkeen kyselyllä kartoitettiin Suomen elävän musiikin alan ilmastovaikutusten muodostumista, tietolähteitä sekä päästövähennysmahdollisuuksia. Kysely oli auki 10. elokuuta asti.

Pohjustuksena keskustelulle tilaisuudessa esitellään UMO Helsinki Jazz Orchestran hiilijalanjälki ja Vastuullinen musiikkiala -hanke. Pohjustusten jälkeen työskennellään pienryhmissä.

Työpajan ohjelma:

  • Elävän musiikin alan ilmastovaikutukset -kyselyn tulosten esittely
  • Case-esimerkki: UMO Helsinki Jazz Orchestran hiilijalanjälki
  • Vastuullinen musiikkiala -hanke esittäytyy
  • Pienryhmätyöskentelyä. Tehtävänä pohtia kahta aihetta:
    • Toimialan ilmastoselvityksen rajaus ja tietolähteet – Mitä sisällytetään ilmastoselvitykseen ja mistä kerätään tarvittavat tiedot?
    • Elävän musiikin alan ilmastotavoitteet – Mitkä ovat alan suurimmat ilmastohaasteet ja tärkeimmät tavoitteet päästöjen vähentämisessä?
  • Purkukeskustelu
  • Loppusanat

Työpaja järjestetään Zoomissa. Kutsu työpajaan lähetetään ilmoittautuneille.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 27.8.2021 >

Kestävämmän musiikkialan työkalupakki (KEMUT) -hankkeen tavoitteena on edesauttaa musiikkialan ekologisesti kestävää kehitystä luomalla konkreettinen työkalupakki, joka palvelee ennen kaikkea elävän musiikin kenttää. Hanke rohkaisee musiikin ilmastoystävällisempään tuottamiseen ja kuluttamiseen myös viestinnän ja koulutuksen keinoin.

KEMUT-hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Finland Festivals ry, LiveFin ry, Music Finland ry, Suomen Jazzliitto ry, Muusikkojen liitto sekä Suomen Sinfoniaorkesterit ry.

Lue lisää KEMUT-hankkeesta >