Hanna Isolammi

Toimitussihteeri, Projektipäällikkö

Hanna Isolammi on Muusikkojen liiton Kaikkien orkesteri -hankkeen projektipäällikkö sekä Muusikko-lehden toimitussihteeri. Kaikkien orkesteri -hankkeessa Hanna vastaa orkestereihin ja niiden toimintaympäristöön liittyvistä tutkimuksista ja selvityksistä. Toimitussihteerinä hänen työtään on lehden tekstien editointi ja oikoluku. 

Hanna on filosofian tohtori ja säveltämisen historiaan perehtynyt musiikkitieteilijä. Hän on toiminut useita vuosia freelancetutkijana ja -musiikkikirjoittana sekä lehtien, kuten Komposition ja FMQ:n, toimitussihteerinä. Hanna on edelliseltä ammatiltaan huilisti ja huilunsoitonopettaja.

Hannaan voi olla yhteydessä orkesterikenttää koskeviin tutkimuksiin ja selvityksiin liittyen. Myös Muusikko-lehteen liittyviä ajatuksia ja ehdotuksia Levylautanen- ja Vaihtoehtoja nuotinluvulle -palstoille voi lähettää hänelle.

Hannaa motivoi työssään mahdollisuus vaikuttaa vallitseviin rakenteisiin tutkimustyön kautta. Lehtityössä hän pääsee uppoutumaan musiikkialan ilmiöihin. 

“Musiikki on suunnattoman tärkeää. Haluan omalla työlläni tukea musiikin esittäjiä ja tekijöitä niin, että he voivat tehdä omaa työtään mahdollisimman hyvissä olosuhteissa. Minua inspiroi se, että tutkimustyön kautta on mahdollista tuoda näkyväksi erilaisia alaan liittyviä toimintatapoja ja rakenteita, jotka eivät välttämättä näy helposti ilman tarkempaa tutkimusta. Sitä kautta päästään vaikuttamaan sellaisiin toimintatapoihin ja rakenteisiin, jotka olisi syytä päivittää. Lehtityössä pidän erityisesti siitä, että pääsen lukemaan kiinnostavista ihmisistä ja ilmiöistä musiikkialalla. Ja myönnettäköön myös, että tykkään pilkkujen viilaamisesta.”