Ahti Vänttinen

Puheenjohtaja

Ahti Vänttinen on Muusikkojen liiton puheenjohtaja. Ahti vastaa liiton toiminnasta sekä sen työntekijöistä kokonaisuudessaan. 

Ahti on toiminut liiton palveluksessa yli 30 vuoden ajan, joista puheenjohtajana yli 20 vuotta. Asiantuntijuutta on kertynyt laajasti muun muassa kulttuurialan edunvalvontaan ja vaikuttamiseen, tekijänoikeuksiin, työn tekemisen juridiikkaan, kulttuurialan edistämiseen sekä järjestötoimintaan liittyen niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Ahdin työntekoa ohjaavat ratkaisukeskeisyys, innovaatio sekä organisaation kollektiivisen tiedon hyödyntäminen. Koulutukseltaan hän on oikeustieteiden kandidaatti.

Ahdin mielestä juuri mikään ei ole mahdotonta – haasteet motivoivat häntä.

“Työ on vaihtelevaa ja monimuotoista. Ihmisten sitoutuminen ja omistautuminen motivoivat, samoin haasteet ja ongelmat. Koska vain hyvin harva asia on täysin mahdotonta, melkein kaikki on mahdollista.”

Ahti toimii useissa musiikki- ja kulttuurialan vastuutehtävissä: Kansainvälisen Muusikkojen liiton (FIM) ja Pohjoismaisen muusikkounionin (NMU) hallituksessa, Kansainvälisen artistijärjestön (IAO) hallituksen varajäsenä sekä hallituksen puheenjohtajana Esittävän säveltaiteen edistämissäätiössä, Kiinteistö Oy Pikku-Yrjössä, Livelaboratorio Oy:ssä ja Livelaboratorio Tampere Oy:ssä. Hän on myös Gramexin ja Musiikin edistämissäätiön varapuheenjohtaja sekä SAK:n ja Luovat ry:n hallituksen varajäsen.