Helsingin kaupunki säilyttää UMOn päätoimisuuden

Helsingin kaupungin konsernijaosto hyväksyi maanantaina 12. marraskuuta kokouksessaan esityksen, jolla UMO Jazz Orchestran muusikkojen päätoimisuus säilyy. Muusikkojen liiton neuvottelema työehtosopimusratkaisu, jolla vaaditut säästöt aikaansaatiin, tuli samalla hyväksytyksi. Päätökseen sisältyi velvoite muuttaa UMO-säätiön sääntöjä sekä orkesterin nimeä, joka jatkossa on UMO Helsinki Jazz Orchestra.

”Tämä on vastuullista päätöksentekoa ja osoitus siitä, että kyllä kaupungin päättäjiltä kulttuuritahtoa löytyy. Prosessi on ollut monella tapaa raskas, mutta siinä on myös noussut esille asioita joiden pitikin nousta esille. UMOn tulevaisuus näyttää nyt valoisalta”, toteaa Muusikkojen liiton puheenjohtaja Ahti Vänttinen.

Päätöstiedote on luettavissa täällä.

Kuva: Tommi Tapola