Helsingin G Livelabissa lanseerattiin virtuaaliakustiikka 2.0

Helsingin G Livelabissa lanseerattiin maanantaina 4. joulukuuta 2023 virtuaaliakustiikka 2.0, joka on päivitys G Livelabin ensiluokkaiseen PA-laitteistoon. Muusikkojen liiton järjestämässä aamiaistilaisuudessa päivitettyä järjestelmää esiteltiin kutsuvieraille. Virtuaaliakustiikka mahdollistaa erilaiset musiikkielämykset samassa tilassa – akustiikkaa voi muuttaa kesken keikan tai konsertin jokaiselle teokselle sopivaksi.

Tilaisuuden avasi Digiklubi-hankkeen hankepäällikkö Pekka Lehti. Virtuaaliakustiikka 2.0:n käyttömahdollisuuksista kertoivat akustiikkaa suunnitellut, Aalto-yliopiston professori Tapio Lokki ja Helsingin G Livelabin tekninen tuottaja Kimmo Antikainen Muusikkojen liiton markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija Jukka Hätisen vetämässä keskustelussa.

Virtuaaliakustiikkaa esittelivät käytännössä viulisti Minna Pensola ja pianisti Fanny Söderström, jotka esittivät tilaisuudessa Jean Sibeliuksen Maalaistanssin no. 2 Alla Polacca op. 106 ja katkelman Johannes Brahmsin ensimmäisestä viulusonaatista.

G Livelab Helsinki on Muusikkojen liiton vuonna 2016 perustama musiikkiklubi, jonka ydinajatuksena on tarjota sekä kuulijalle että esiintyjälle parhaat mahdolliset akustiset olosuhteet musiikin kuuntelua ja esittämistä varten. Tavoitteena on luoda uudenlaisia työmahdollisuuksia muusikoille ja uudenlaisia elämyksiä yleisölle. Toinen G Livelab -klubi sijaitsee Tampereella.

Kuvaaja: Rosanna Mantila