Freelancemuusikot ry:n stipendi saksofonisti Linda Fredrikssonille

Freelancemuusikot ry:n vuoden 2019 stipendi on myönnetty saksofonisti Linda Fredrikssonille. Fredriksson toimii musiikkikentällä laaja-alaisesti solistina, yhtyemuusikkona, säveltäjänä ja bändiliiderinä sekä Suomessa että kansainvälisesti. Hän on soittanut uransa aikana niin Mopo-trion, Ricky-Tick Big Bandin kuin Ultra Bran riveissä, Sinfonia Lahden solistina sekä lukuisissa muissa kokoonpanoissa.

Freelancemuusikot ry:n tiedotteessa Linda Fredrikssonia kuvaillaan monipuoliseksi muusikoksi, joka on yksi tämän hetken valovoimaisimpia saksofonisolisteja. ”Fredrikssonilla on muusikkona vahva oma ääni, josta välittyy avoin ja kokeileva suhde musiikkiin. Hänen rikas, genrerajoja ylittävä muusikkoutensa avaa uusia mahdollisuuksia koko muusikkoyhteisölle.”

Perusteluissaan Freelancemuusikot ry:n johtokunta toteaa Fredrikssonin olevan solidaarinen kollega, joka säteilee positiivisuutta ympärilleen ja kantaa vastuuta työyhteisönsä hyvinvoinnista. Hänen todetaan olevan erinomainen esikuva kaikille muusikolle.

Johtokunta luovutti stipendin Fredrikssonille maanantaina 9. joulukuuta 2019. Stipendi on suuruudeltaan 1000 € ja se myönnetään vuosittain merkittävästä työstä freelancemuusikkojen toimialalla.

Freelancemuusikot ry on yksi Muusikkojen liiton 23 osastosta.

Kuva: Iiris Heikka