Freelancemuusikot ry:n stipendi Reeta-Leena Vestmanille ja Aki Haurulle

Freelancemuusikot ry:n vuoden 2021 stipendi on myönnetty näyttelijä, laulaja ja muusikko Reeta-Leena Vestmanille ja muusikko Aki Haurulle. Vuosittainen 500 euron suuruinen stipendi myönnetään ansiokkaasta työstä muusikkona ja musiikkikentän hyväksi. Vestmanilla ja Haurulla on ollut merkittävä rooli musiikkialan epäkohtien esiin tuomisessa korona-aikana, ja he olivat mukana järjestämässä Mitta on täysi -mielenilmausta kesäkuussa 2021 Eduskuntatalolla.

Reeta-Leena Vestman

Reeta-Leena Vestman on suomalainen näyttelijä, laulaja ja muusikko. Hän on tehnyt muun muassa naispääroolit musikaaleissa The Saturday Night Fever (Kotkan Kaupunginteatteri), The Sound of Music (Kuopion Kaupunginteatteri), The Rocky Horror Show ja KAKOLA (Turun Kaupunginteatteri) sekä toiminut lauluvalmentajana eri produktioissa. Vestman on valmistunut näyttelijäksi Lontoon Royal Academy of Musicin musiikkiteatterin osastolta sekä musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta.

Reeta-Leena Vestman on korona-aikana edistänyt aktiivisesti freelancemuusikkojen asiaa. Vestman on ollut aktiivinen keskustelija sosiaalisessa mediassa ja tuonut rakentavasti esille toimialaamme kohdistuneita räikeitä epäkohtia. Vestman oli merkittävässä roolissa kesäkuussa 2021 järjestetyn Mitta on täysi -mielenilmauksen suunnittelu- ja toteutusryhmässä.

Reeta-Leena Vestman on edistänyt koko freelanceyhteisön asiaa ja esimerkillisellä toiminnallaan luonut edellytyksiä paremmin toimivalle musiikkialalle.

Aki Hauru

Aki Hauru on pitkän linjan freelancemuusikko ja tuttu muun muassa yhtyeistä Django Collective Helsinki ja Mustarastas. Hauru on korona-aikana osoittanut koko muusikkoyhteisölle, miten yksi ihminen voi vaikuttaa sekä päättäjiin yksilötasolla että rakenteisiin laajemmin.

Hauru ilmaisi mieltään sosiaali- ja terveysministeriön edessä keväällä 2021. Mielenilmauksella Hauru nosti esiin alan menetykset ja vaati muusikoille asianmukaista kompensaatiota alan kautta aikain suurimmasta kriisistä selviämiseksi. Samalla Hauru edisti muusikkouden yhteiskunnallista näkyvyyttä ja ymmärrystä. Muusikkojen liitto myönsi Haurulle laatuaan ensimmäisen Nyrkki-palkinnon. Haurulla oli merkittävä rooli kesäkuussa 2021 Eduskuntatalolla järjestetyn Mitta on täysi -mielenilmauksen toteutuksessa ja suunnittelussa.

Aki Hauru jatkaa työtään freelanceyhteisön hyväksi ja on aktiivisella otteellaan toiminut innoittavana esimerkkinä.
_________________________________

Freelancemuusikot ry on Muusikkojen liiton suurin osasto.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Jenni Karjalainen, sihteeri, Freelancemuusikot ry
sihteeri.freelancemuusikotry@gmail.com

Kuvat:
Reeta-Leena Vestman: Jarno Terho
Aki Hauru: Aki Hauru