Ensimmäistä Elävän musiikin päivää vietetään 13. elokuuta

Elävän musiikin päivän tavoitteena on lisätä tietoisuutta livemusiikin monimuotoisuudesta sekä tuoda esiin paikallisia muusikkoja.

Elävän musiikin päivä järjestetään 13. elokuuta Helsingissä ja Turun Aura Fest -kaupunkifestivaaleilla. Päivän tapahtumat ovat pääsymaksuttomia.

Päivän järjestää digitaalisen livemusiikin markkinapaikan Gixon-sovelluksen taustalla toimiva Libera la Musica Oy yhteistyössä Helsingin kaupungin ja HSL:n kanssa. Tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat Teosto, Elävän musiikin yhdistys ELMU ry, Aura Fest, Musiikkituottajat ja Muusikkojen liitto.

Elävän musiikin päivänä Helsingissä kuullaan livemusiikkia paikoissa, joissa sitä ei ole tyypillisesti tarjolla, kuten raitiovaunuissa, kahviloissa, kampaamoissa, Suomenlinnan lautalla sekä Itäkeskuksen Stoan aukiolla.

”Helsingissä elo- ja syyskuu ovat perinteisesti odotettuja taiteen ja kulttuurin superkuukausia, ja sellaisina haluamme kokea ne jatkossakin. On hienoa saada uusi, tulevaisuudessa usean kaupungin kattava musiikkitapahtuma Helsinkiin, ja erityisesti Stoan aukiolle Itäkeskukseen. Jotta tapahtuma on onnistunut, tulee sen olla myös terveysturvallinen. Tämän mahdollistamiseksi Helsingin kaupunki on tiivistänyt yhteistyötään tapahtuma-alan kanssa kesällä 2021”, kertoo Helsingin kaupungin kulttuurijohtaja Mari Männistö.

Turussa Elävän musiikin päivän tapahtumia järjestetään Aura Fest -kaupunkifestivaaleilla. 

“Koronapandemian keskellä olemme pyrkineet luovuudella ja sitkeydellä näyttämään esimerkkiä kulttuuri- ja tapahtuma-alan uudelleenrakentamiseksi tarjoamalla tuhansille muusikoille mahdollisuuden harjoittaa elinkeinoaan esiintymällä tapahtumissamme ja festivaaleillamme. Aura Fest onkin ylpeästi mukana Elävän musiikin päivässä yhteistyökumppanina. Nostakaamme yhdessä malja elokuussa alan ammattilaisille!”, julistaa Aura Festin promoottori Tommi Mäki.

Tarve elävän musiikin omalle päivälle on todellinen, sillä koronapandemian vuoksi tehdyistä rajoitustoimista on kärsinyt erityisesti alan toimijat. Elävän musiikin päivä tuo keskiöön alan merkityksen ja ajankohtaisen tilanteen.

”Elävän musiikin alaa rajoitetaan raskaasti jo toista vuotta, ja tästä kärsivät sekä musiikin esittäjät, tapahtumien järjestäjät että yleisö. Siksi onkin erittäin tervetullutta ja virkistävää saada kalenteriin Elävän musiikin päivä juuri nyt. Samalla kun elävää musiikkia juhlistetaan, on päättäjien vihdoin huomioitava alan merkitys ja taattava alan oikeudenmukainen kohtelu”, toteaa Muusikkojen liiton puheenjohtaja Ahti Vänttinen.

Hae esiintyjäksi Elävän musiikin päivään

Elävän musiikin päivään haetaan esiintyjiä. Esityksen toivottu kesto on 20 minuuttia. Suomenlinnan lautalla toivottu kesto on 2 x 15 minuuttia. Esiintymispalkkio on 250 €.

Hakemukset lähetetään osoitteeseen anton.mellanen@gixonapp.com.

Lue lisää Elävän musiikin päivästä >