ELMA.liven kestävän kehityksen oppimateriaalit on julkaistu

ELMA.liven oppimateriaalien keskiössä ovat YK:n 17 kestävän kehityksen tavoitetta. Syyskuussa 2022 julkaistu selainpohjainen suunnittelutyökalu tarjoaa elävän musiikin alan toimijoille tietoa ja tukea kestävän kehityksen edistämisessä.

Oppimateriaalien keskeisen sisällön muodostavat neljä verkkokurssia – Ihminen, Yhteiskunta, Luonto ja Talous. Oppimateriaalit on jaettu yhteensä 13:een oppituntiin.

Oppitunnit sisältävät muun muassa vinkki-, tarkistus- ja lukusuosituslistoja sekä videoita, joilla alan toimijat käsittelevät kestävän kehityksen teemoja oman työnsä kautta. Videoilla puhuvat mm. toimittaja Renaz Ebrahimi, Eero Helle (Creative Technology Finland), Jussi Kallio (GreenEvents), Mikko Niemelä (Ruisrock), Sari Rusanen (Kuhmon Kamarimusiikki) ja Ulla Varis (All Day Agency).

Oppimateriaaliaineistot ovat kaikille avoimia, ja oppitunteja pääsee suorittamaan rekisteröitymällä alustan käyttäjäksi.

ELMA.liven tavoitteena on saada ekologinen, sosiaalinen ja taloudellinen kestävä kehitys osaksi jokaisen elävän musiikin toimijan jokapäiväistä toimintaa. Ensimmäisessä vaiheessa sisältö julkaistaan suomeksi, ja myöhemmin alustasta on tarkoitus julkaista myös englanninkielinen versio. Alustan keskustelufoorumia kehitetään yhdessä käyttäjien kanssa, ja se avataan tämän vuoden lopulla.

Tekijät, tukijat ja kumppanit

ELMA.live-hanketta hallinnoi Suomen Jazzliitto, ja alustan teknisestä toteutuksesta vastaa Positive Impact Finland Oy. Rahoitusta hankkeelle on saatu opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämästä EU:n elpymis- ja palautumistukivälineestä, Musiikin edistämissäätiöltä (MES), Esittävän säveltaiteen edistämissäätiöltä (ESES) sekä kumppaneilta.

Hankkeen kumppaneita ovat Kestävämmän musiikkialan työkalupakki (KEMUT) -verkoston jäsenet: Suomen Jazzliitto, Muusikkojen liitto, Finland Festivals ry, LiveFin ry, Music Finland ry, Suomen Sinfoniaorkesterit ry. Verkosto perustettiin keväällä 2020 edistämään kestävää kehitystä elävän musiikin alalla.

Tutustu ELMA.liven oppimateriaaleihin >

Lisätietoja:

Hankevastaava Anu Ahola, anu.ahola@jazzfinland.fi, puh. 050 569 0505
Hanketuottaja Peppi Arrimopeppi.arrimo@jazzfinland.fi, puh. 0400 366 967
Asiantuntija Elina Levulaelina.levula@positiveimpact.fi, puh. 044 024 0390
Toiminnanjohtaja (Suomen Jazzliitto) Maria Silvennoinenmaria.silvennoinen@jazzfinland.fi, puh. 050 536 7491