Elävän musiikin alan ELMA.live-digialusta on julkaistu

Elävän musiikin alan oma kestävän kehityksen työkalu ELMA.live-digialusta on julkaistu. ELMA.live on selainpohjainen suunnittelutyökalu, tietopankki ja yhteisöalusta, joka tarjoaa alan toimijoille tietoa, työkaluja ja tukea kestävän kehityksen edistämisessä. Alustan tavoitteena on saada ekologinen, sosiaalinen ja taloudellinen kestävä kehitys osaksi jokaisen elävän musiikin toimijan – artistin, yhtyeen, orkesterin, tapahtumajärjestäjän ja tapahtumapaikan – jokapäiväistä toimintaa.

ELMA.live-digialustan sisältö perustuu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin, ja alustan kolme pääominaisuutta ovat:

1) Vastuullisuusohjelma

  • Konkreettisia toimenpide-ehdotuksia sisältävä tiekarttatyökalu oman vastuullisuusohjelman rakentamiseen, seurantaan ja raportointiin.

2) Oppimateriaalit

  • Digitaalinen tieto- ja koulutuspaketti kestävästä kehityksestä elävän musiikin alalla

3) Foorumi

  • Keskustelufoorumi verkostoitumiseen, vuorovaikutukseen ja tiedonjakoon Elman käyttäjien kesken.

Ensimmäiseksi käyttäjät pääsevät tutustumaan vastuullisuusohjelmaan. Oppimateriaalit julkaistaan YK:n päivänä 24. lokakuuta 2022 ja keskustelufoorumi tämän vuoden lopulla.

Digialusta sisältää sekä kaikille avoimia sivuja että rekisteröityneille käyttäjille tarkoitettuja sisältöjä. Palvelu on kehitetty käyttäjäystävällisesti vastaamaan tämän päivän vaatimuksia, sen toteutus on responsiivinen sekä saavutettava erilaisille käyttäjille ja laitteille. Ensimmäisessä vaiheessa sisältö julkaistaan suomeksi, ja myöhemmin alustasta on tarkoitus julkaista myös englanninkielinen versio.

Tekijät, tukijat ja kumppanit

ELMA.live-hanketta hallinnoi Suomen Jazzliitto, ja alustan teknisestä toteutuksesta vastaa Positive Impact Finland Oy. Rahoitusta hankkeelle on saatu opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämästä EU:n elpymis- ja palautumistukivälineestä, Musiikin edistämissäätiöltä (MES), Esittävän säveltaiteen edistämissäätiöltä (ESES) sekä kumppaneilta.

Hankkeen kumppaneita ovat Kestävämmän musiikkialan työkalupakki (KEMUT) -verkoston jäsenet: Suomen Jazzliitto, Muusikkojen liitto, Finland Festivals ry, LiveFin ry, Music Finland ry, Suomen Sinfoniaorkesterit ry.

Verkosto perustettiin keväällä 2020 edistämään kestävää kehitystä elävän musiikin alalla.

Tutustu ELMA.live-digialustaan >

Lisätietoja:

Hankevastaava Anu Ahola, anu.ahola@jazzfinland.fi, puh. 050 569 0505
Hanketuottaja Peppi Arrimopeppi.arrimo@jazzfinland.fi, puh. 0400 366 967
Asiantuntija Elina Levulaelina.levula@positiveimpact.fi, puh. 044 024 0390
Toiminnanjohtaja (Suomen Jazzliitto) Maria Silvennoinenmaria.silvennoinen@jazzfinland.fi, puh. 050 536 7491