Egyptin liiton kiellot loukkaavat jälleen muusikkojen ilmaisunvapautta

Egyptin Muusikkojen liitto on kieltänyt suositun mahraganat-musiikin esittämisen.

Egyptin liiton puheenjohtaja Hany Shaker on kieltänyt moraalisyistä erityisesti köyhillä alueilla suositun mahraganat-musiikin esittämisen.

Shaker on myös muun muassa vuonna 2016 asettanut naisartisteja ja -muusikkoja esiintymiskieltoon heidän pukeutumisensa vuoksi.

Kansainvälinen muusikkojen liitto FIM irtisanoutuu ”liittoa teeskentelevän järjestön” politiikasta.

”Hany Shakerin päätös loukkaa sekä ilmaisunvapautta että työntekijöiden oikeuksia. Näin ollen se on ristiriidassa kansainvälisen ammattiyhdistysliikkeen kaikkein olennaisimpien periaatteiden kanssa ja loukkaa Egyptin ratifioimien sopimusten velvoitteita”, kerrotaan FIM:n tiedotteessa.

Muusikkojen liitto on FIM:n jäsen.

Lue lisää (englanniksi) >