Taideyliopiston avoimen yliopiston kesän kurssien haku on käynnissä 19. huhtikuuta 2024 asti – tarjolla useita muusikoille sopivia kurssisisältöjä

Taideyliopiston avoimen yliopiston kurssien hakuaika päättyy 19. huhtikuuta 2024. Tarjolla on useita opintoja, joiden sisällöt sopivat erityisesti muusikoille ja musiikkialalla toimiville.

Opinnot maksavat normaalisti 15 euroa / opintopiste. Vapaan kentän toimijoille maksuttomat opinnot löydät Taideyliopiston avoimen yliopiston kurssikalenterista.

Taideyliopiston avoin yliopisto tarjoaa monipuolista opetusta musiikin, teatterin, tanssin, kuvataiteen, taidehallinnon ja taidealan työelämävalmiuksien aloilta. Avoimessa yliopistossa voi suorittaa yksittäisiä kursseja tai laajempia opintokokonaisuuksia. Kurssit antavat mahdollisuuden tutustua taiteen korkeakouluopintoihin, täydentää ammatillista osaamista tai virkistyä taiteen parissa. Avoimen yliopiston opinnoista osa on verkkokursseja, osa edellyttää läsnäoloa.

Poimintoja musiikin kurssitarjonnasta tulevana kesänä:

Musikaaliverstas – uuden musiikkiteatteriteoksen workshoppaus (3. kesäkuuta–4. elokuuta 2024)

Kurssilla tutustutaan uuden musiikkiteatteriteoksen luomisprosessiin workshop-työskentelyn ja luentojen kautta. Opiskelija osallistuu kurssilla esiintyjänä yhden tai useamman uuden teoksen materiaalin työstämiseen yhdessä teoksen säveltäjän ja käsikirjoittajan kanssa. Workshop-työskentelyä johtaa ammattiohjaaja. Kurssi huipentuu materiaalin esittelyyn Musiikkiteatterifestivaalin workshop-katselmuksessa.

Oopperalaboratorio (16. toukokuuta–17. elokuuta 2024)

Oopperalaboratorio palaa R-talon konserttisalin lavalle myös tulevana kesänä elokuussa! Oopperalaboratoriossa keskitytään näyttämötyöskentelyn perusteisiin ja työstetään aarioita, duettoja ja ensemblekohtauksia sekä musiikillisesti korrepetiittorin johdolla, että erilaisten näyttelijäntyön harjoitteiden avulla. Kohtaukset ohjataan demoksi näyttämölle.

Lauluääntä kestävämmäksi (27.–29. toukokuuta 2024)

Erityisesti luokanopettajille, musiikinopettajille ja varhaiskasvattajille sekä muille oman lauluäänenkäytön kehittämisestä kiinnostuneille suunnatulla kurssilla keskitytään opiskelijan oman lauluäänenkäytön kestävyyden ja ergonomisuuden kehittämiseen.

Kuoronjohdon perusteet (5. kesäkuuta–16. elokuuta 2024)

Kurssilla harjoitellaan johtamaan ja harjoittamaan länsimaisen taidemusiikin kuoro-ohjelmistoa. Harjoitettava kuoro koostuu kurssin opiskelijoista, jolloin opiskelijat toimivat myös observoivina laulajina. Kurssi sisältää luentoja ja käytännön harjoittelua kuoronjohdon keskeisiin osa-alueisiin liittyen.

Gregorianiikka (Vihti, 21.–25. elokuuta 2024)

Tervetuloa keskiaikaisen musiikin maailmaan! Tule tutustumaan neumeihin eli vanhaan nuottikirjoitukseen, syventymään moodeihin ja laulamaan gregoriaanisia lauluja ja psalmeja.

Kurssien tiedot sekä muun tarjonnan löydät Taideyliopiston avoimen yliopiston kurssikalenterista >

Lisätiedot

avoin@uniarts.fi