Stagent Oy – uusi toimija ohjelmatoimistobisnekseen  

Suomen Palkkiopalvelu Oy kertoi nettisivuillaan kehitteillä olevasta uudenlaisesta toimintamallista niille lähinnä esittävän taiteen alan työntekijöille, jotka toimivat työsuhteissa.

Kaupparekisteriin on merkitty 19.5.2017 Stagent Oy, jonka toimialana on ohjelmatoimistotoiminta eli ohjelmapalvelujen tuottaminen, myyminen ja välittäminen oheispalveluineen. Yhtiö on jo aloittanut toimintansa, ja saatujen tietojen mukaan työsuhdepohjaiset sosiaalivakuutukset on otettu työeläkeyhtiöissä.

Stagent tarjoaa muusikoille pitkälti vanhaa ja tuttua keikkamyyntiä, joka vakiintui jo 1980-luvulla työvoiman vuokraamiseksi. Siinä työvoimaa vuokraava yritys asettaa omia työntekijöitään omien asiakkaidensa käytettäväksi. Uutta on se, että bändien lisäksi vuokrataan myös yksittäisiä musiikin esittäjiä. Malli tarjoaa vakiintuneen oikeudellisen pohjan työsopimukseen perustuvan lainsäädännön soveltamiselle. Stagentin palveluksessa keikkamuusikolle on tarjolla kattava työsuhteinen sosiaaliturva perinteiseen tyyliin. Laskutuspuolella on edelleen tarjolla Palkkiopalvelu Oy:ssa sosiaalivakuuttamatonta palvelua YEL-alarajaan asti, ja siitä eteenpäin YEL-vakuutettuna yrittäjästatuksella.

Stagent Oy tarjoaa yksinkertaisen vaihtoehdon niille keikkamuusikoille, jotka pitävät parempana työskennellä ohjelmatoimiston ”sateenvarjon” alla. Ohjelmatoimistopalvelut toki maksavat enemmän kuin laskutuspalvelut, ja päälle tulee vielä työnantajariskin kattaminen.