RSO esittää Auvisen tilausteoksen juhlavuoden kunniaksi

Liiton 100-vuotisjuhlan kunniaksi RSO esittää liiton ja Ylen tilaaman Antti Auvisen teoksen.

Musiikkitalossa 24.11.2017 kuultava Antti Auvisen sävellys on teos orkesterille ja samplerille.

”Olen tehnyt teokseen lukuisia sampleja vanhoista levytyksistä vuosilta 1904–1914, mukana on paljon oopperalaulua ja kansansävelmiä. Yle on ollut tässä vanhojen levytysten käyttämisessä avuksi. Samplet ovat hyvin lyhyitä, tai luupataan hyvin lyhyttä aluetta, tai näytteitä on viritetty uudelleen. Sanoisin, että samplen alkuperää on vaikea tunnistaa –mielenkiintoista nähdä josko jotain tunnistetaan”, Auvinen kertoo.

”RSO on aivan valtavan hyvä orkesteri, kokonaisuus. Suuri koneisto on tietysti inspiroiva ja antaa monenlaisia mahdollisuuksia. On kunniatehtävä säveltää teos tuohon konserttiin.”